Hotstone massage

Hotstone massage

Hotstone massage is vooral een intuïtieve vorm van massage gecombineerd met aromatherapie en thermotherapie. Bij een Hotstone Massage gebruik ik warme basalt stenen. Dit zijn vulkanische stenen; glad en gepolijst. Door de warmte en de massage is het mogelijk om dieper in het spierweefsel te komen. 

Wat is het effect van een hotstone massage

De Hotstone Massage werkt kalmerend en vooral rustgevend. Door de warme stenen worden blokkades en verhardingen in spieren makkelijker opgelost. De combinatie van warme stenen stimuleert je lichaam om te ontgiften en te genezen door je lymfestroom te vergroten en je lichaam aan te moedigen afvalstoffen te verwijderen. Deze massage vergroot het gevoel van welzijn, werkt ontgiftend op organen als nieren en lever, afvalstoffen worden sneller en beter afgevoerd. Daarnaast bevordert deze massage de doorbloeding van de spieren. Kortom, een pure ontspanning.

Wat kun je verwachten tijdens een hotstone massage?

Tijdens de massage plaats ik stenen op specifieke punten op het lichaam. Hoewel de punten kunnen variëren afhankelijk van de spierspanningsgebieden en je gezondheidsgeschiedenis, worden de stenen over het algemeen in de volgende gebieden geplaatst:

  • Langs beide zijden van de wervelkolom
  • In de palmen van je hand
  • Op je benen, buik, voeten
  • Kleine steentjes kunnen tussen de tenen of op het voorhoofd worden geplaatst

De stenen verwarmen en ontspannen je spieren, waardoor er tijdens je massage diepere druk kan worden uitgeoefend. Ik breng massageolie aan op de huid. Een hotstone-massage kan beginnen met een traditionele ontspanningsmassage om de spieren voor te bereiden.

Met stenen in beide handen, gebruik ik glijdende bewegingen om de stenen langs de spieren te bewegen. Ik werk met warme olie zodat de stenen makkelijk glijden. De lange rustige en cirkelvormige strijkingen en de warmte van de stenen hebben een tot diep in het spierweefsel ontspannende en helende werking. 

Is hotstone massage voor iedereen geschikt?

Hotstone Massage is over het algemeen veilig, maar is niet voor iedereen geschikt. Hotstone Massage wordt niet aanbevolen voor mensen met hoge bloeddruk, diabetes, hartaandoeningen, spataderen, migraine, verminderde pijngevoeligheid, recente wonden, gebieden met een verzwakte of ontstoken huid, tumoren, metalen implantaten, recente chemotherapie, bestraling of operatie of bloedverdunners.