Hotstone massage

Hotstone massage is een intuïtieve massage waarbij ik warme basaltstenen gebruik. Dit zijn vulkanische stenen; glad en gepolijst. Door de warmte en de massage is het mogelijk om dieper in het spierweefsel te komen.  

Hotstone massage

Hotstone massage is een intuïtieve massage waarbij k ik warme basaltstenen gebruik. Dit zijn vulkanische stenen; glad en gepolijst. Door de warmte en de massage is het mogelijk om dieper in het spierweefsel te komen.

Heb jij last van 

  • Klachten als nek-, schouder-, rug- en hoofdpijn
  • Stress en overbelasting
  • Spier- of zenuwpijn
  • Algemene moeheid
  • Gewrichtsproblemen
  • Spanning in je lijf 

Kies dan voor Hotstone massage

Het effect van de massage

De hotstone massage werkt kalmerend en vooral rustgevend. Door de warme stenen worden blokkades en verhardingen in spieren gemakkelijker opgelost. De warme stenen stimuleren je lichaam om te ontgiften en te genezen. Deze massage vergroot het gevoel van welzijn, werkt ontgiftend op organen als nieren en lever, en zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller en beter worden afgevoerd. Daarnaast bevordert deze massage de doorbloeding van de spieren. Kortom, een puur moment van ontspanning!

 

Is hotstone massage voor iedereen geschikt?

Hotstone massage is over het algemeen veilig, maar is niet voor iedereen geschikt. Hotstone massage wordt niet aanbevolen voor mensen met een hoge bloeddruk, diabetes, hartaandoeningen, spataderen, migraine, verminderde pijngevoeligheid, recente wonden, gebieden met een verzwakte of ontstoken huid, tumoren, metalen implantaten, recente chemotherapie, bestraling of operatie of bloedverdunners.

.

Zo werk ik…

Jouw wensen

Vooraf ontvang je van mij een formulier met gezondheidsvragen. Dit formulier nemen we aan het begin van de behandeling samen door, zodat ik mijn behandeling optimaal op jou kan afstemmen.

Ontspannen

Ik neem graag even de tijd om je op je gemak te stellen .Wanneer jij je op je gemak voelt, nodig ik je uit om in je slip op de massagetafel te komen liggen en dek ik je af met schone badlakens.

Rust en vertrouwen

Mijn praktijk is aangenaam verwarmd en er klinkt rustgevend muziek. Tijdens behandeling werk ik met zo min mogelijk licht. Mocht je iets niet prettig vinden, dan kan je dit altijd aangeven.

Even bijkomen

Na de behandeling krijg je rustig de tijd om even bij te komen. Als je zover bent kleed je weer aan en ronden we de behandeling af. Na afloop ontvang je van mij, indien van toepassing, een mail met nazorg informatie.

Wat kan je verwachten?

Tijdens de massage plaats ik stenen op specifieke punten op het lichaam. Hoewel de punten kunnen variëren, afhankelijk van de spierspanningsgebieden en je gezondheidsgeschiedenis, worden de stenen over het algemeen in de volgende gebieden geplaatst:

  • Langs beide zijden van de wervelkolom
  • In de palmen van je hand
  • Op je benen, buik, voeten
  • Kleine steentjes kunnen tussen de tenen of op het voorhoofd worden geplaatst

De stenen verwarmen en ontspannen je spieren, waardoor er tijdens de massage diepere druk kan worden uitgeoefend. Ook breng ik massageolie aan op de huid. Voorafgaand aan een hotstone massage kan ik beginnen met een traditionele ontspanningsmassage om de spieren voor te bereiden.

Met stenen in beide handen, maak ik glijdende bewegingen om de stenen langs de spieren te bewegen. Ik werk met warme olie zodat de stenen gemakkelijk over je lichaam glijden. De lange, rustige en cirkelvormige aanrakingen en de warmte van de stenen helen en ontspannen spierweefsel tot diep binnenin.