Waxen voor mannen

Waxen is het verwijderen van ongewenst haar (inclusief haarzakje) door er ontharingswax op te strijken, het te laten stollen en vervolgens er af te trekken. De haartjes groeien terug, maar zachter zodat je na het waxen nooit harde stoppels hebt. Je kunt je hele lichaam laten waxen (full body wax) of zo’n beetje ieder gewenst deel daarvan, behalve je hoofd.  

Waxen voor mannen

Waxen is het verwijderen van ongewenst haar (inclusief haarzakje) door er ontharingswax op te strijken, het te laten stollen en vervolgens er af te trekken. De haartjes groeien terug, maar zachter zodat je na het waxen nooit harde stoppels hebt. Je kunt je hele lichaam laten waxen (full body wax) of zo’n beetje ieder gewenst deel daarvan, behalve je hoofd.

Waarom waxen

Steeds meer mannen ervaren de voordelen van waxen die vrouwen al jaren kennen. Veel mannen laten hun borst, rug of billen waxen. Maar de meest populaire behandeling is de Boyzilian: het ontharen van de gehele schaamstreek. Als je je goed verzorgd, fris en schoon wilt voelen dan wil je een Boyzillian.

Waxen is effectief op vrijwel elk lichaamsgebied, behalve het hoofd en de baard. Rug, schouders, borst, buik, oren, neusgaten en vooral de intieme zone voelen en zien er allemaal beter uit als ze glad en haarvrij zijn. Zwemmers en fietsers verbeteren de prestaties door de benen haarvrij te houden. Veel mannen zien de groei op hun oren en in hun neusgaten over het hoofd die voor anderen van dichtbij zichtbaar zijn.

Meest gekozen waxbehandeling

Boyzilian wax

Bij deze behandeling worden alle haren van de penis, scrotum, bilnaad, liezen, anus en het schaambeen onthaard met behulp van harde wax.

30 minuten

Boyzilian wax

Boyzilian is de mannelijke versie van de Brazilian wax; alle haren worden verwijderd, waardoor je een volledig gladde huid krijgt. Het schaamhaar boven (en van) je penis, balzak en bilnaad wordt verwijderd.

Bij een intiem waxbehandeling wordt gebruik gemaakt van harde, striploze wax welke speciaal voor kwetsbare huid gemaakt is. Het aanbrengen ervan voelt warm, maar niet heet aan. Zodra de wax opgesmeerd is begint deze hard te worden en zich te hechten aan de haartjes en niet aan de huid. Zodra de wax hard geworden is wordt de wax met alle haartjes verwijderd.

Het moment waarop tijdens een boyzilian de wax inclusief de haartjes en de haarwortels worden verwijderd kunnen even de minder comfortabele momenten zijn tijdens de behandeling. Zoals je wellicht opmerkt vermijd ik het woord ‘pijn’ aangezien dit zeer persoonlijk is. Sommige mannen ervaren wat ongemak waar andere weer compleet relaxed de behandeling ondergaan.

De waxbehandeling

Tijdens de boyzilian wax ben je als het ware overgeleverd aan me. Toch kun je ook tijdens de behandeling nog meer doen dan je denkt om de ervaring zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Allereerst is mijn advies om te ontspannen en niet in paniek te raken! Je bent bij mij in veilige handen. Ik moet wel eerlijk zijn, het doet een beetje pijn. Maar maak je geen zorgen, de meeste mannen zeggen dat het minder pijn doet dan ze dachten dat het zou doen. Sommige klanten zeggen dat de pijn van waxen ongeveer 6 op 10 is, maar het duurt maar een seconde. Denk aan het verwijderen van een pleister van je huid. Het tijdelijke gevoel wanneer ik de wax verwijder, is het ergste. Elk ongemak wordt over verzacht door het aanbrengen van een crème wanneer het waxen is voltooid. Daaropvolgende waxbehandelingen binnen een periode van 4-6 weken worden steeds gemakkelijker naarmate het haar zachter en minder stug wordt.

Ik zal je tijdens de behandeling meenemen in alle stappen die worden uitgevoerd, om je zo verder op je gemak te stellen en zorg te dragen voor een zo ontspannen mogelijke sfeer tijdens de behandeling.

Daarnaast is het belangrijk dat als je ergens een vraag over hebt je deze onmiddellijk stelt; door een vakkundig en professioneel antwoord ben je eerder weer in staat om te ontspannen dan wanneer je zelf over de vraag gaat liggen nadenken. Ik heb bijna alle vragen al wel een keer gehad en voer regelmatig boyzilian behandelingen uit, dus gekke vragen bestaan niet.

Een ander belangrijk ding om op te merken is dat ik Lycon Hot Wax gebruik voor de meer gevoelige delen. Deze wax is uniek omdat hij zich om de haartjes hecht, maar niet aan de huid plakt. Daarom is de enige pijn die je voelt is het uittrekken van de haren.

Ik zal bij je eerste afspraak de details van de door je gekozen behandeling uitleggen en je vertellen wat je vervolgens moet doen, b.v. in hoeverre je je moet uitkleden. Het kan zijn dat je mij soms moet helpen; bijvoorbeeld door de huid op bepaalde plekken strak te trekken terwijl ik de wax aanbreng en verwijder, maar ik zal je hierin begeleiden. Ik zal je ook gaandeweg informeren over eventuele veranderingen in de positie die ik van je verlang.

Het resultaat van een boyzilian

Het resultaat van een boyzilian wax behandeling is een zijdezachte haarloze huid. De duur van het resultaat van een boyzilian wax behandeling wisselt per persoon en is onder andere afhankelijk van je persoonlijke haargroei snelheid en van het al dan niet gebruiken van een haargroeiremmer.

Het resultaat blijft ongeveer 3 tot 6 weken waarbij gedurende ongeveer de eerste 2 weken de haargroei minimaal is en zelfs niet voelbaar is. Dit kan echter per persoon verschillen en met name na een eerste keer waxen kunnen de haartjes sneller terugkomen dan verwacht; gemiddeld na 2 weken.

Bij de meeste mannen worden de haartjes echter weer voelbaar in de derde of vierde week en kan er vanaf dat moment weer een boyzilian wax behandeling uitgevoerd worden.

Na regelmatig een boyzilian wax behandeling te hebben gehad worden de termijnen tussen 2 behandelingen steeds langer. Daarnaast worden de haartjes dunner en daardoor wordt de behandeling ook minder pijnlijk.

De haartjes waarbij dit gebeurt zijn vaak wat harder en dikker. Door regelmatig een boyzilian wax behandeling te ondergaan worden deze haartjes ook dunner, dus makkelijker te behandelen en zal het resultaat van een boyzilian wax op termijn alleen nog maar verder verbeteren.

 

Tips voor de boyzilian 

De belangrijkste tip voor een boyzilian wax behandeling is de lengte van de haartjes. Voor een goede en zo pijnloos mogelijke boyzilian wax behandeling is het van belang dat de haartjes tussen de 0,5 cm en de 1 cm lang zijn. (2-3 weken niet scheren)
Als de haartjes korter zijn dan 0,5 cm bij het uitvoeren van een boyzilian wax, dan kan het zijn dat de haartjes niet goed hechten aan de wax waardoor het resultaat van de boyzilian wax tegenvalt.
Als de haartjes tijdens een boyzilian wax langer zijn dan 1 cm dan kan dit leiden tot extra pijn beleving tijdens de behandeling, doordat er bij het verwijderen van de wax ook haartjes verwijderd worden welke niet geheel onder de aangebrachte wax zitten, maar buiten het bedoelde gebied. 

Ik doe er alles aan om de boyzilian wax ervaring van iedere klant zo prettig mogelijk te maken. Ter voorbereiding van een boyzilian behandeling kun je echter wel een aantal zaken zelf doen om de ervaring zo prettig mogelijk te maken. Naast de bovenstaande tip met betrekking tot de lengte van de haartjes kun je de volgende zaken in acht nemen voordat je een boyzilian wax behandeling ondergaat:

Zorg dat je fit bent voor een boyzilian wax behandeling. Pijn is nooit fijn en ik zal er alles aan doen om de pijn tijdens een boyzilian wax behandeling zo veel mogelijk te voorkomen. Het maakt echter wel een groot verschil in de pijn beleving of je zelf lekker in je vel zit en uitgerust bent. Als je bijvoorbeeld een kater hebt kun je minder hebben in het dagelijks leven. Hetzelfde geldt voor een boyzilian wax behandeling met een kater, dit is minder prettig dan wanneer je fris en fruitig bent.

Je eigen persoonlijke hygiëne kan van invloed zijn op een boyzilian wax behandeling. Normale persoonlijke hygiëne voor een boyzilian wax is voldoende om stress tijdens de behandeling te voorkomen. Stress heeft veel invloed op pijn beleving en het helpt niet als je jezelf tijdens de boyzilian wax continu af moet vragen of je voldoet aan de norm voor normale persoonlijke hygiëne. Zorg er dus voor dat je gedoucht hebt en dat je jezelf schoon voelt. Dat geeft een veel zelfverzekerder gevoel en scheelt aanzienlijk in de pijnbeleving.

Gebruik op de dag dat je een boyzilian wax behandeling krijgt geen bodylotion of andere verzorgingsproducten op het gebied van de huid waar de boyzilian wax behandeling plaats vindt.

Het verwijderen van dode huidcellen helpt bij het voorkomen van ingegroeide haartjes in het algemeen en na een behandeling in het bijzonder. Scrub de betreffende gebieden 2 of 3 dagen voor een boyzilian wax behandeling voor een beter resultaat en minder risico op ingegroeide haartjes. Daarnaast wordt 2 a 3 per week scrubben in het algemeen aangeraden voor de optimale verzorging van de huid. Scrub de huid niet meer binnen 24 uur voor de boyzilian wax behandeling.

Als je van jezelf weet dat je een erg lage pijngrens hebt, of als je onverwacht toch minder fit bent dan de bedoeling was, of last van stress hebt op de dag dat je een boyzilian wax behandeling krijgt, dan kun je overwegen om 30 tot 60 minuten voor de behandeling een paracetamol te nemen (geen aspirine).

Voor een boyzilian wax behandeling wordt het ten zeerste afgeraden om drugs en of alcohol te gebruiken. Drugs en alcohol helpen namelijk niet bij een prettigere beleving van een boyzilian wax en kunnen bovendien leiden tot extremere en onvoorspelbare reacties tijdens de behandeling. Deze reacties betreffen zowel de reactie van het lichaam en de huid op een boyzilian wax als de reactie van personen op de pijnbeleving.

Vlak voor een boyzilian wax onder de zonnebank gaan wordt afgeraden. Vanzelfsprekend dien je voorzichtig om te gaan met je huid en dien je deze in principe nooit te laten verbranden, maar zeker bij een boyzilian wax dien je er voor te zorgen dat ook je huid fit is en zeker niet nog verbrand is. Tijdens een boyzilian wax worden de haartjes uit de huid verwijderd; een verbrande huid gaat zeker zorgen voor een hogere pijnbeleving tijdens de behandeling. Net na een boyzilian wax is je huid extra gevoelig voor hyperpigmentatie (blijvende donkere huidskleur) wanneer het in aanraking komt met zonlicht. Dit geldt ook voor de hoge, vochtige temperatuur van de sauna.

Eerlijk gezegd zal ik geen behandeling uitvoeren als een klant een door de zon beschadigde huid heeft, omdat dit zal leiden tot meer schade en pijnlijke gevolgen waar ik niet verantwoordelijk voor zal zijn. Mijn taak is om ontharing zo comfortabel mogelijk te maken.