Waxen voor vrouwen

Waxen is het verwijderen van ongewenst haar (inclusief haarzakje) door er ontharingswax op te strijken, het te laten stollen en vervolgens er af te trekken. De haartjes groeien terug, maar zachter zodat je na het waxen nooit harde stoppels hebt. Je kunt je hele lichaam laten waxen (full body wax) of zo’n beetje ieder gewenst deel daarvan, behalve je hoofd.  

Waxen voor vrouwen

Waxen is het verwijderen van ongewenst haar (inclusief haarzakje) door er ontharingswax op te strijken, het te laten stollen en vervolgens er af te trekken. De haartjes groeien terug, maar zachter zodat je na het waxen nooit harde stoppels hebt. Je kunt je hele lichaam laten waxen (full body wax) of zo’n beetje ieder gewenst deel daarvan, behalve je hoofd.

Waarom waxen

Waxen is één van de beste manieren om lichaamshaar te verwijderen en biedt in vergelijking met anderen methodes veel voordelen. Het is één van de meest natuurlijke manieren van haren verwijderen. Niet langer heb je last van harde stoppels, huidirritaties en haar-ingroei en de haren blijven veel langer weg.

Waxen heeft zeker voordelen ten opzichte van scheren. Het vaak gebruiken van een scheermes zorgt vaak voor irritaties en beschadigingen aan de huid. Dit is niet goed voor je huid en kan in sommige gevallen ook pijnlijke en lelijke plekjes achterlaten. Waxen biedt een goede oplossing om deze irritaties en wondjes te voorkomen.

Meest gekozen waxbehandeling

Brazilian wax

Bij deze behandeling worden alle haren van je volledige schaamstreek onthaard door middel van harde wax.

25 minuten

€37,00

Voor en na het waxen

 • Als je je hebt geschoren, moet je  minimaal 2-3 weken wachten. De wax kan de haren niet vastpakken als ze te kort zijn. 
 • Vergeet niet te exfoliëren voor het harsen. In het ideale geval scrub je de te waxen huid een dag of twee voor je geplande afspraak. 
 • Kom vroeg en drink een kopje thee. Draag losse comfortabele kleding om irritatie na het harsen te voorkomen.
 • Jeukende bultjes of een pijnlijke gezwollen plek is het laatste wat je zou willen, maar het kan gebeuren tijdens of na een waxsessie. Het kan leiden tot een foliculitis.  Deze ontsteking of infectie van de haarzakjes ziet er meestal uit als puistjes of uitslag. Folliculitis kan een puist  veroorzaken, maar probeer het niet te laten knappen.
 • Ingegroeide haartjes kunnen optreden wanneer je  gewaxte haar terug begint te groeien. In plaats van naar de oppervlakte te groeien, groeit het haar in de huid, waardoor een bult ontstaat. Als het ontstoken raakt, kan dit resulteren in een cyste. Niet alle ingegroeide haarcysten zijn geïnfecteerd, maar het nemen van voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat ingegroeide haartjes zich ontwikkelen en op de juiste manier behandelen, kan de kans op infectie verkleinen.

Verzorging na het waxen:

Iedereen reageert anders op waxen.  Als dit de eerste keer is, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen.

 • De eerste 24-48 uur kan verhoogde gevoeligheid worden ervaren in het gebied waar de wax is aangebracht.
 • Vermijd hitte. Niet zonnen, zonnebaden, bubbelbaden of sauna’s gedurende 48 uur na je behandeling.
 • Geen hete baden of sporten gedurende 2 uur na je behandeling.
 • Scrub dagelijks 48 uur na je behandeling.
 • Hydrateer de huid na waxbehandelingen om de vochtbarrière van de huid aan te vullen.
 • Boek elke vier weken een vervolgafspraak om de pijn die gepaard gaat met ontharen te verminderen.
 • Gebruik een gericht behandelingsproduct dat actieve ingrediënten bevat, zoals salicylzuur, om ingegroeide haartjes te helpen verminderen.

Pas op met…..

Als je momenteel onder behandeling bent in verband met diabetes, is het aan te raden om advies in te winnen van je (huis)arts voorafgaande aan je behandeling. Het is namelijk belangrijk mij in kennis te stellen hiervan (of een andere medische aandoening) om de best mogelijke zorg en veiligheidsmaatregelen te garanderen en de best mogelijke resultaten te geven.

Waxen op spataderen vereist voorzichtigheid. Wanneer er sprake is van zeer veel spataderen, kun je het beste eerst de huisarts raadplegen over het gebruik van wax.

Wanneer je weinig spataderen hebt, verdient het de voorkeur kleinere stukjes tegelijk te waxen en de huid zeer goed te laten spannen als je de wax verwijdert. 

Ik wax niet over moedervlekken, wratten, uitslag, irritatie en tepels.

Raadpleeg de huisarts voordat je je laat waxen als je een voorgeschiedenis hebt van cysten of steenpuisten.

Wax bij voorkeur niet als je medicijnen slikt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals Retin A, Accutane, Tetracycline of Glucolic Acid.

 

De waardering van isahomespa.nl/yoni-webshop/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.