Massages

Massages

Jezelf regelmatig laten masseren is echt geen ‘luxe’ zoals veel mensen denken.
Ik zou het eerder ‘lief zijn voor jezelf’ willen noemen. We proberen onszelf zo gezond mogelijk te houden door voldoende te bewegen, gezond en voedzaam te eten en een massage kan daar zeker aan bijdragen.

Wat kunt je verwachten van mijn massages?
Mijn praktijk is aangenaam verwarmd als je binnenkomt en je hoort rustgevende muziek.
Tijdens een kopje thee of koffie nemen we kort het intakeformulier (of de voortgang ervan) door. Hierin worden eventuele klachten, medische geschiedenis en je wensen en verwachtingen besproken. Zo zorg ik ervoor dat je een behandeling krijgt die geheel op je is afgestemd. Nadat je je hebt uitgekleed, ga je in je slip op de massagetafel liggen en word je afgedekt met schone badlakens.

Mijn massages zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Voor mannen zou ik het op prijs stellen als je voorafgaand aan de massage afspraak de informatie voor mannen doorleest.

Ontspanningsmassage op maat
30 min | € 30,00
60 min | € 60,00
90 min | € 80,00
120 min | € 100,00

Een ontspanningsmassage heeft vele voordelen: het maakt spieren soepeler, neemt spierkrampen weg, brengt de bloedsomloop op gang en zorgt voor de afvoer van vocht en afvalstoffen.
Met een ontspanningsmassage verminder je lichamelijke klachten, waardoor je je ook geestelijk weer goed voelt en andersom. Hoe jij je voelt, is namelijk onlosmakelijk verbonden met eventuele lichamelijke klachten.

Bij een ontspanningsmassage op maat stem ik met je af hoe je gemasseerd wil worden. Mocht je bijvoorbeeld last hebben van je bovenlichaam dan zal ik mij voornamelijk richten op de klachten die besproken zijn en deze proberen zo veel mogelijk te verlichten door de oorzaak te vinden en deze te verhelpen. Dit geld ook voor bijvoorbeeld benen of een combinatie van beiden.

Door kennis en ervaring heb ik mijn ontspanningstechnieken steeds verder ontwikkelt. Mijn ontspanningsmassage op maat bestaat uit verschillende soorten massages. Ik zal altijd bij een ontspanningsmassage vragen of de behoefte er is om dieper gemasseerd te worden. Tijdens deze massages worden milde en wat meer intensieve massagetechnieken afwisselend toegepast.

Deep Muscular Technics
30 min | € 30,00
60 min | € 60,00

DMT-massage is een diepe tot zeer diepe vorm van massage die gebruikt wordt om ernstige spanning in spieren te verminderen. DMT-massage is een totaal andere massage dan een ontspanningsmassage.
Bij Deep Muscular Technics massage worden de dieperliggende spieren en peesplaten bereikt.
Deze massagetechnieken zijn heel effectief bij:

 • Langdurige klachten als nek/schouder, rugpijn en hoofdpijn
 • Stress en overbelasting
 • Repeterende bewegingen
 • Een verkeerde lichaamshouding
 • Letsel na een ongeluk of medische ingreep
 • Sportletsel of sport gerelateerde klachten

Er wordt geen, weinig olie of andere tussenstof gebruikt en ik werk vooral met knokkels, vuisten, onderarmen en ellebogen. Het bijzondere is de afwisseling tussen harde en zachte handgrepen, waardoor een evenwichtig geheel ontstaat. Een DMT-massage kan direct na de behandeling pijnlijk zijn. Dat geldt zeker voor de eerste keer. Het herstel kan een paar dagen duren, waarbij je een gevoel van beursheid kan hebben.

Het effect van de massage is echter bijzonder heilzaam. Er ontstaat een grotere bewegingsvrijheid doordat gespannen spieren opgerekt en tot ontspanning gebracht worden. Een DMT massage levert meestal ook vermindering van pijn op. Deze vorm van massage is een effectieve manier om chronisch vastzittende weefsels los te maken en blokkades op te heffen. Deep Muscular Technics kan als een zeer intensieve sportmassage toegepast worden.

Het beste is om in een kort tijdbestek even een paar behandelingen te ondergaan, door het intensief en actief masseren van onderliggende lagen zal de klacht afnemen en uiteindelijk verdwijnen.

Scrub, Zeepwassing en Packing Massage
90 min | € 100,00

Mijn scrub massage is een zeer ontspannende full body behandeling waarbij dode huidcellen en oneffenheden worden verwijderd.

Een scrub massage zorgt er voor dat dode huidcellen verwijderd worden. Hierdoor voelt je huid na afloop weer lekker zacht aan. Een bijkomend voordeel is dat verzorgingsproducten die aangebracht worden op een gescrubde huid beter opgenomen worden, en zo beter hun werk kunnen doen. Kleine, beginnende onzuiverheden zullen met het scrubben verwijderd worden, waardoor de huid weer egaal glad aanvoelt. Een gescrubde huid wordt bij het zonnen sneller en egaler bruin. Doordat de dode huidcellen zijn verwijderd is de nieuwe huid beter in staat om bruin te worden.

De Scrub, Zeepwassing en Packing Massage bestaat uit:

 • Scrub met scrub handschoen
 • Wassing met schuim van echte olijfoliezeep uit Turkije
 • Pakking van Ghassoul (modder)
 • De pakking wordt verwijderd met warme kompressen
 • Massage met warme olie
 • Je huid wordt afgenomen met warme kompressen.

De Scrub, Zeepwassing en Packing Massage is een natte massage daarom raad ik aan, een extra set ondergoed mee te nemen. Combineer de reiniging van jouw huid met het onderhoud van jouw spieren. Een fijnere combinatie is toch haast niet denkbaar?

Lipomassage/anti-cellulitis massage
30 min | € 30,00
Kuur van 10 behandelingen | € 285,00

Lipomassage is een betrouwbare, natuurlijke gezondheidsbehandeling die helpt om het lichaam van gif en vastgehouden vloeistoffen te reinigen. Door een combinatie van verschillende massagetechnieken wordt cellulitis aangepakt, zodat de huid van heupen, billen, benen, armen en buik strakker wordt. Door de stevige en diepe massagetechniek wordt de huid mooier en de omvang minder.

Een teveel aan vet, gecombineerd met een plaatselijke blokkade in de lymfeafvoer geeft oneffenheden in het vetweefsel, met als resultaat vervelende putjes en bultjes die voornamelijk voorkomen op de benen, billen en heupen.

Goede voeding en beweging zijn natuurlijk een goede bijdrage maar er is meer nodig. Ga je voor succes, dan kies je ook een uitwendige behandeling. Mijn Lypomassge helpt je lichaam om zich te reinigen van gifstoffen en opgehoopt vocht af te voeren. Oneffenheden worden weggemasseerd door de speciale massagetechnieken die bij de Lypomassge worden gebruikt.

Bovendien worden tijdens de Lypomassge behandeling de spieren rondom het verzwakte weefsel verstevigd. Kilo’s ga je niet verliezen maar centimeters wel! De stevige massage maakt de huid namelijk mooier en de omvang minder. Een ander positief effect is dat je na een Lypomassge behandeling verkwikt voelt. Lipomassage draagt bij aan een positiever zelfbeeld. Door Lypomassge wordt de huid mooier en gladder.

De Lypomassage is niet altijd prettig, deze massage wordt vaak als pijnlijk ervaren. Ook de dagen na de massage kan een beurs gevoel optreden.

Belangrijk om te weten: drink tijdens de behandelweken minimaal twee liter water per dag en wandel minimaal 30 minuten. Ik bied de Lypomassage in de vorm van een kuur van tien behandelingen van vijfentwintig tot veertig minuten.

Behandelgebieden
Voorkant en achterkant benen, billen en buik, rug en bovenarmen

Hotstone Massage
60 min | € 60,00

Bij een Hotstone Massage gebruik ik warme basalt stenen. Dit zijn vulkanische stenen; glad en gepolijst. Door de warmte en de massage is het mogelijk om dieper in het spierweefsel te komen. 

Hotstone massage is vooral een intuïtieve vorm van massage gecombineerd met aromatherapie en thermotherapie.

De Hotstone Massage werkt kalmerend en vooral rustgevend. De massage met de warme stenen heeft een diepe en ontspannende werking op lichaam en geest. Door de warme stenen worden blokkades en verhardingen in spieren makkelijker opgelost. De combinatie van warme stenen stimuleert je lichaam om te ontgiften en te genezen door je lymfestroom te vergroten en je lichaam aan te moedigen afvalstoffen te verwijderen.

Deze massage vergroot het gevoel van welzijn, werkt ontgiftend op organen als nieren en lever, afvalstoffen worden sneller en beter afgevoerd. Daarnaast bevordert deze massage de doorbloeding van de spieren. Kortom, een pure ontspanning.

Tijdens de massage plaats ik stenen op specifieke punten op het lichaam. Hoewel de punten kunnen variëren afhankelijk van de spierspanningsgebieden en de gezondheidsgeschiedenis van de cliënt, worden de stenen over het algemeen in de volgende gebieden geplaatst:

 • Langs beide zijden van de wervelkolom
 • In de palmen van je hand
 • Op je benen, buik, voeten
 • Kleine steentjes kunnen tussen de tenen of op het voorhoofd worden geplaatst.

De stenen verwarmen en ontspannen je spieren, waardoor er tijdens je massage diepere druk kan worden uitgeoefend. Ik breng massageolie aan op de huid. Een hotstone-massage kan beginnen met een traditionele ontspanningsmassage om de spieren voor te bereiden.

Met stenen in beide handen, gebruik ik glijdende bewegingen om de stenen langs de spieren te bewegen. Ik werk met warme olie zodat de stenen makkelijk glijden. De lange rustige en cirkelvormige strijkingen en de warmte van de stenen hebben een tot diep in het spierweefsel ontspannende en helende werking. 

Hotstone Massage is over het algemeen veilig, maar is niet voor iedereen geschikt. Hotstone Massage wordt niet aanbevolen voor mensen met hoge bloeddruk, diabetes, hartaandoeningen, spataderen, migraine, verminderde pijngevoeligheid, recente wonden, gebieden met een verzwakte of ontstoken huid, tumoren, metalen implantaten, recente chemotherapie, bestraling of operatie of bloedverdunners.

Zorgmassage op maat
60 min | € 40,00

De zorgmassage op maat is een veilige, aangepaste massage, speciaal ontwikkeld voor mensen met een ziekte of een beperking. Zorgmassages zijn geschikt voor mensen die kampen met andere gezondheidsklachten zoals bijvoorbeeld dementie, Parkinson, MS en depressie. Ook bejaarde mensen kunnen baat hebben bij een zorgmassage: de nood aan aanraking is vaak essentieel aanwezig bij ouderen. Als je ziek of beperkt bent kom je voor veel vragen en uitdagingen te staan. Je kan te maken krijgen met onvermogen, afhankelijkheid, onveiligheid of gebrek aan overzicht en eigen regie. Je kunt je daardoor onzeker, onrustig, gespannen of angstig voelen, pijn hebben of te veel prikkels ervaren.

Tegelijkertijd ervaar je een diepe behoefte aan warmte en contact. Aan oprechte aandacht voor wie jij bent als mens. En aan een zorgvuldige, liefdevolle aanraking die rust en ontspanning biedt.

Een zorgmassage zorgt ervoor dat de cliënt een diepe ontspanning ervaart zodat het herstelsysteem van het lichaam in actie treedt.

Ik geef de zorgmassages op maat aan huis, in de zorginstelling of in mijn praktijk. De massage is meestal gericht op de handen, de voeten, de rug of het hoofd. Afgestemd op je behoefte en de mogelijkheden van dat moment: naar wens en op maat. Je kunt deze zorgmassage zittend in je eigen stoel en over de kleding heen ontvangen. En als je bedlegerig bent kan de zorgmassage ook in bed worden toegepast.

De zorgmassage bestaat uit rustige, aandachtige, ritmische aanrakingen. Het herkenbare patroon van ritme en herhaling zorgt voor extra vertrouwen en veiligheid. Waardoor stress, angst en pijnklachten verminderen en rust en ontspanning ontstaan. De zorgmassage bied je ook een moment van warme aandacht en contact. Een moment om je even niet ziek te voelen, maar te ontspannen en te genieten. Om je lichaam weer positief te ervaren en tot rust te komen. Je voelt je gezien en gehoord en voelt dat je er mag zijn zoals je bent!

Een zorgmassage zelf duurt ongeveer 30 minuten (met daarna nog een moment van nagenieten bij een kopje thee of water). Mijn missie tijdens een zorgmassage is om rust en ontspanning te brengen, waarbij ik warmte, zachte zorgzaamheid en mijn volle aandacht schenk aan mijn zorgklanten.

De zorgklant staat uiteraard centraal tijdens een zorgmassage. We starten met een intakegesprek om een breed beeld te krijgen van de cliënt. De zorgklant kiest zelf welke lichaamsdelen mogen gemasseerd worden met een natuurlijke olie en wordt bedekt met zachte handdoeken in een warme en sfeervolle ruimte.

Een zorgmassage geeft geen genezing, maar kan een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven.