Hoewel ik dit altijd als een compliment beschouw, omdat mensen weten dat ik er veel moeite voor doe, eindig ik mijn dagen niet met pijn!

Het is mogelijk om hard te werken zonder je lichaam hard te werken. We werken niet met brute kracht. Massagetherapeuten variëren in grootte, net als onze klanten. We moeten de meest efficiënte manieren van werken vinden, zoals het gebruik van de zwaartekracht, het gewicht van de cliënt, het niet te veel gebruiken van onze duimen en het benutten van onze impact met zo min mogelijk inspanning.

Als mijn handen aan het eind van de dag pijn doen, weet ik dat mijn energie van de verkeerde plaats komt. Handen moeten ontspannen zijn. Ze kunnen zacht en diep zijn. De energie of kracht moet van mijn basis komen, mijn voeten en mijn hele lichaam betrekken om de kracht te produceren in plaats van de stress door mijn handen te sturen.