Waxen voor heren

Steeds meer mannen ervaren de voordelen van waxen die vrouwen al jaren kennen. Veel mannen laten hun borst, rug of billen waxen. Maar de meest populaire behandeling is de Boyzilian: het ontharen van de gehele schaamstreek. Als je je goed verzorgd, fris en schoon wilt voelen dan wil je een Boyzillian. Blijf lezen, ik beantwoord hier veel vragen over waxen voor heren.

Wat is waxen?

Waxen is het verwijderen van ongewenst haar (inclusief haarzakje) door er ontharingswax op te strijken, het te laten stollen en vervolgens er af te trekken. De haartjes groeien terug, maar zachter zodat je na het waxen nooit harde stoppels hebt. Je kunt je hele lichaam laten waxen (full body wax) of zo’n beetje ieder gewenst deel daarvan, behalve je hoofd.

Waarom waxen mannen?

De meest voorkomende reden voor waxen voor mannen is om esthetische redenen. met name rug- en borstwaxen. Sommige mannen waxen voor betere sportprestaties. Fietsers waxen hun benen en armen om snij- en schaafwonden gemakkelijker schoon te maken. Maar veel mannen melden dat het ook erg comfortabel aanvoelt.

Wat is een Boyzillian waxbehandeling?

Dit is de mannelijke variant van de Brazilian. Bij deze behandeling worden alle haren van de penis, scrotum, bilnaad, liezen, anus en het schaambeen onthaard met behulp van harde wax.

Waarom is waxen een betere optie voor ontharen bij mannen?

De huid blijft langer glad als je ongewenste haartjes laat verwijderen met wax. Haargroei is langzamer en zachter, en minder irriterend dan scheren. Een glad lichaam zorgt ervoor dat je huid er steviger uitziet en je spieren meer gedefinieerd.

Welke gebieden kunnen worden gewaxt?

Waxen is effectief op vrijwel elk lichaamsgebied, behalve het hoofd en de baard. Rug, schouders, borst, buik, oren, neusgaten en vooral de intieme zone voelen en zien er allemaal beter uit als ze glad en haarvrij zijn. Zwemmers en fietsers verbeteren de prestaties door de benen haarvrij te houden. Veel mannen zien de groei op hun oren en in hun neusgaten over het hoofd die voor anderen van dichtbij zichtbaar zijn.

Wanneer kan je beter niet waxen?

Sommige huidaandoeningen, medicijnen en cosmetica maken je huid gevoeliger of dunner, dan raad ik het af om te waxen. Als je een vorm van besmettelijke huidaandoening hebt, kan ik het getroffen gebied pas waxen als de aandoening is verdwenen. Een door de zonverbrande, geschaafde of beschadigde huid mag pas gewaxt worden als deze volledig is genezen. Huid die is behandeld met steroïde crèmes, Retin-A of andere retinoïde acneproducten mag niet worden gewaxt gedurende drie maanden nadat de behandelingskuur is voltooid. Als je diabetes hebt is het geen probleem om te waxen. Ik hoor dit wel graag voorafgaand aan de behandeling zodat ik rekening kan houden met een, bij sommigen, wat dunnere huid.

Wat kan ik verwachten, en doet het pijn?

Allereerst is mijn advies om te ontspannen en niet in paniek te raken! Je bent bij mij in veilige handen. Ik moet wel eerlijk zijn, het doet een beetje pijn. Maar maak je geen zorgen, de meeste mannen zeggen dat het minder pijn doet dan ze dachten dat het zou doen. Sommige klanten zeggen dat de pijn van waxen ongeveer 6 op 10 is, maar het duurt maar een seconde. Denk aan het verwijderen van een pleister van je huid. Het tijdelijke gevoel wanneer ik de wax verwijder, is het ergste. Elk ongemak wordt over verzacht door het aanbrengen van een crème wanneer het waxen is voltooid. Daaropvolgende waxbehandelingen binnen een periode van 4-6 weken worden steeds gemakkelijker naarmate het haar zachter en minder stug wordt.

Een ander belangrijk ding om op te merken is dat ik Lycon Hot Wax gebruik voor de meer gevoelige delen. Deze wax is uniek omdat hij zich om de haartjes hecht, maar niet aan de huid plakt. Daarom is de enige pijn die je voelt is het uittrekken van de haren.

Ik zal bij je eerste afspraak de details van de door je gekozen behandeling uitleggen en je vertellen wat je vervolgens moet doen, b.v. in hoeverre je je moet uitkleden. Het kan zijn dat je mij soms moet helpen; bijvoorbeeld door de huid op bepaalde plekken strak te trekken terwijl ik de wax aanbreng en verwijder, maar ik zal je hierin begeleiden. Ik zal je ook gaandeweg informeren over eventuele veranderingen in de positie die ik van je verlang.

Wat voor soort wax gebruik je?

Voor de meeste delen van het lichaam gebruik ik Lycon stripwax van hoge kwaliteit. Een dun laagje van deze wax wordt aangebracht met een spatel, daarna wordt er een papieren strook over de wax gelegd. Wanneer de papieren strook wordt weggetrokken, worden de wax en het haar verwijderd. Voor intieme zones gebruik ik Lycon hot wax die zeer zacht is voor je huid.

Zal ik 100% haarloos zijn de eerste keer waxen?

Waxen is zelden de eerste keer perfect, omdat er drie fasen zijn in de haargroei. Om succesvol te worden verwijderd, moet het haar in een bepaalde fase groeien. Pas als je voor de 3e, 4e en mogelijk 5e keer (met een tussenpoos van 4 tot 6 weken) waxt, is waxen volledig effectief, omdat tegen die tijd het meeste van je haar in.

Als ik me scheer, hoe lang moet ik dan wachten op mijn eerste waxbehandeling?

Als je je scheert, vraag ik je minimaal 10 dagen tot twee weken te wachten voordat je gaat waxen.

Hoelang blijven de resultaten?

Na je eerste waxbeurt kunnen de resultaten 2 tot 4 weken aanhouden, afhankelijk van de haargroei. Bij regelmatig waxen neemt de benodigde tijd tussen de waxbeurten aanzienlijk toe.

Als je gewend ben om te scheren, kunnen enkele behandelingen nodig zijn om de volledige gunstige effecten van waxen te zien.

Hoe bereid ik me voor op mijn waxafspraak?

Ten eerste moet je haar de ideale lengte hebben om te waxen. Het zou ongeveer 1 centimeter lang moeten zijn, meestal ongeveer 4 weken na je laatste waxbehandeling. Als het nog niet zo lang is, wacht dan tot het minstens zo lang is voordat je boekt.

Voor het beste resultaat is het raadzaam om het gebied dat je gaat waxen 2-3 dagen voor het waxen te scrubben. Met ‘scrubben’ bedoel ik het gebruik van een scrub-zeep (of handschoen) die eventuele dode huidcellen op het oppervlak opruimt en verwijdert.

Wat kan ik doen tussen waxbeurten voor onderhoud?

Ik vraag je om tussen de waxafspraken door niet te scheren. Als er verdwaalde haren zijn die je wilt verwijderen, is epileren je beste optie, maar ik raad je aan je volgende afspraak te plannen. Waxen kan veilig elke twee tot drie weken worden uitgevoerd. Na verloop van tijd is dit niet nodig omdat je haar fijner en dunner wordt.

Moet ik me uitkleden om te waxen?

Als je je borst of rug laat waxen, hoef je alleen maar je shirt uit te doen. Voor het waxen van de benen verwijdert je je broek maar houd je je ondergoed aan. Voor intiem waxen moet je natuurlijk ook je ondergoed uittrekken. Maak je geen zorgen, ik ben zeer professioneel en ervaren.

Tips voor tijdens een Boyzillian wax

Tijdens de Boyzillian wax ben je als het ware overgeleverd aan me. Toch kun je ook tijdens de behandeling nog meer doen dan je denkt om de ervaring zo prettig mogelijk te laten verlopen. Ik zal je tijdens de behandeling meenemen in alle stappen die worden uitgevoerd, om je verder op je gemak te stellen en te zorgen voor een zo ontspannen mogelijke sfeer tijdens de behandeling.

Daarnaast is het belangrijk dat als je een vraag tijdens de behandeling hebt je deze onmiddellijk stelt; door een vakkundig en professioneel antwoord ben je eerder in staat om te ontspannen dan wanneer je zelf over de vraag gaat liggen nadenken. Ik heb bijna alle vragen al wel een keer gehad en ik voer regelmatig Boyzillian behandelingen uit, dus gekke vragen bestaan niet.

Tips voor na een Boyzillian wax

Na een Boyzillian wax behandeling kun je in principe meteen weer gewoon je gang gaan en gelden er geen beperkingen. Hieronder een aantal tips om de Boyzillian wax ervaring ook na de behandeling zo optimaal mogelijk te kunnen ervaren.

Overmatige transpiratie na een Boyzillian wax

Probeer na een Boyzillian wax behandeling overmatige transpiratie gedurende 24 uur te voorkomen. Overmatige transpiratie is een reactie van de huid op inspanning, deze reactie van de huid kan reacties van de huid op de Boyzillian wax behandeling activeren dan wel stimuleren.

Producten voor na een Boyzillian wax

Na een Boyzillian wax wordt het de eerste 24 uur afgeraden of gebruik te maken van een scrubproduct. Terwijl 48 uur na de behandeling het 2 of 3 keer per week scrubben van de huid wordt geadviseerd om dode huidcellen te verwijderen en daarmee de kans op ingegroeide haartjes te voorkomen. Gedurende de eerste vijf dagen na een Boyzillian adviseer ik je om een product op de huid te gebruiken dat de huid in balans brengt, dat helpt ingegroeide haartjes te voorkomen op de gevoelige huid van de bikinilijn, dat een ontsteking werende eigenschappen heeft en roodheid en huidirritatie vermindert.