Indian foot massage

Indian foot massage

Deze oud-Indiase voetmassage is een liefdevolle en effectieve massagemethode, waarbij ik zachte massagetechnieken, -grepen en -strijkingen afwissel met stevige technieken. Door dit te doen met verwarmde olie zorgt deze massage ervoor dat spanningen, zorgen en stress losgelaten kunnen worden.

Mijn Ayurvedische voetmassage werkt heerlijk ontspannend en is zeer weldadig voor je hele lichaam. Door het masseren van je voeten, stimuleer ik al je organen in je lichaam waardoor je na afloop gereinigd en gebalanceerd aanvoelt. Door vermindering van de spanning in je voet, stimuleer ik je bloedtoevoer en zenuwen. Hierdoor is het harmonieuze samenspel tussen alle lichaamsfuncties hersteld.

De Indian Foot massage is geschikt voor iedereen: kinderen, volwassenen en ouderen.

Volgens de Ayurveda zijn je voetzolen, tenen, hielen en enkels verbonden met al je organen en met je energetische lichaam. Dus door de Indian Foot massage kan ik via beide voeten je lichaam masseren. Niet d.m.v. drukpunten, zoals bij voetreflexmassage, maar via de zachte en stevige strijkingen.

Wat zijn de voordelen van de Indian foot massage?

De Ayurvedische geschriften roemen deze massage omdat:

  • het een diep ontspannend effect heeft op lichaam en geest
  • alle inwendige organen worden gestimuleerd en er een reiniging kan plaatsvinden
  • de onrustige denkgeest meer balans en harmonie gaan ervaren
  • de bloedsomloop wordt gestimuleerd
  • de voetgewrichten soepel gehouden worden
  • infecties voorkomen en genezen kunnen worden, die het gevolg kunnen zijn van bacteriĆ«n en schimmels
  • verbeteren van de energiestroom

Hoe verloopt een Indian foot massage?

Het proces begint met een luxe voetbad. Ik voeg verfrissende pepermunt, kalmerende lavendel of helende aloƫ toe aan je voetbad om je zintuigen te stimuleren. Het bad helpt je om je diep ontspannen te voelen en bereidt je voeten voor op de volgende stap: het aanbrengen van een ruime hoeveelheid natuurlijke olie. Dit geeft een directe ontspanning. Rustige en lange strijkbewegingen prikkelen we je organen en zintuigen en zorgen ervoor dat je hele lichaam zich herinnert hoe fantastisch het is om te ontspannen!

Verschillende massagetechnieken kunnen worden gebruikt om de bloedsomloop te stimuleren, irritatie te verminderen en de knopen van strakke spieren en pezen te ontwarren. Ik nodig je uit om binnen te komen, achterover te leunen, te ontspannen en diep te ademen. Ervaar de voordelen van mijn Indian foot massage!