Hammam massage

Hammam massage

De Hammam is ontstaan rond de jaren 300-500 en is een samensmelting van de Grieks-Romeinse en de Arabische badcultuur. Uit deze samensmelting is een prachtige badcultuur ontstaan, die zich verspreid heeft over de gehele Turks/Arabische wereld. De Hammam massage is een traditioneel Arabisch reinigingsritueel voor lichaam en geest. Mijn Isa Home Spa Hammam massage is een combinatie van een scrub en een massage met olijfzeep.

Wat zijn de voordelen van een Hammam massage?

Een Hammam massage zorgt ervoor dat dode huidcellen en oneffenheden verwijderd worden. Hierdoor voelt je huid na afloop weer lekker zacht aan. Een bijkomend voordeel is dat verzorgingsproducten die aangebracht worden op een gescrubde huid beter opgenomen worden, en zo beter hun werk kunnen doen. Kleine, beginnende onzuiverheden zullen met het scrubben verwijderd worden, waardoor de huid weer egaal glad aanvoelt. Een gescrubde huid wordt bij het zonnen sneller en egaler bruin. Doordat de dode huidcellen zijn verwijderd, is de nieuwe huid beter in staat om bruin te worden.

Waar bestaat een Hammam massage uit?

De Hammam massage bestaat uit vier onderdelen:

  • Een scrubbehandeling met een scrubhandschoen
  • Massage met olijfzeep
  • Pakking van Ghassoul (modder)
  • Een ontspanningsmassage met warme olie

Hoe verloopt een Hammam Massage?

De Hammam massage vindt plaats op een massagetafel waar je op een warmtedeken ligt. Ik voer de Hammam massage naar keuze uit aan de achterzijde of voorzijde van je lichaam.

Eerst verwarm ik je lichaam met warme kompressen waarna ik met een scrubhandschoen je lichaam scrub om zo de dode huidcellen te verwijderen en de doorbloeding van het bindweefsel te stimuleren. 

Na het scrubben van het lichaam bedek ik je met een laag schuim, en krijg je een overheerlijke zeepmassage. Door middel van lange halen en zacht kneden zorgt dit voor een nog diepere reiniging van de huid. Vervolgens breng ik een pakking aan en als afsluiting masseer ik je met crème van olijfolie.

De Hammam massage is een natte massage. Daarom raad ik aan om een extra set ondergoed mee te nemen. Combineer de reiniging van jouw huid met het onderhoud van jouw spieren. Een fijnere combinatie is toch haast niet denkbaar?