Yoni Stomen

Yoni Stomen

Een moderne holistische benadering

Ik begrijp  dat de vagina een intiem en delicaat deel van het vrouwenlichaam is dat enorme zorg vereist. Het is een uiterst intieme zone die veel doorstaat. Van menstruatie, geslachtsgemeenschap, bevalling, veranderende hormonen en bekkenbodemproblemen. Er zijn veel dingen die pijn en ongemak in het vaginale gebied kunnen veroorzaken. Ik bied unieke diensten die je kunnen helpen om je het meest zelfverzekerde vrouwelijke zelf te voelen. 

Wat is Yoni Stomen

Yoni stomen, ook wel vaginaal stomen genoemd, wordt al duizenden jaren door vrouwen van alle culturen gebruikt om genezing, balans en welzijn van de baarmoeder en de voortplantingsorganen te bevorderen. Ook nu in onze huidige tijd wordt Yoni stomen nog steeds beoefend door vrouwen over de hele wereld.

Yoni stomen is een eenvoudig, zachtaardig en heilig proces: je zit boven de pot bereid met water en geneeskrachtige kruiden, waardoor de stoom de vulva, het perineum, de vagina kan opwarmen, verzachten en genezen. Het Yoni Stoombad stuurt een aromatische mix van warme kruidenstoom zachtjes door de vagina en baarmoederhals, in de eileiders, eierstokken en baarmoeder. 

Voordelen van Yoni Stomen

De gebruikte kruiden, bloemen en specerijen zijn zorgvuldig geselecteerd om de meest intieme en liefdevolle delen van een vrouw te reinigen, te ontgiften en te versterken. Het helpt bij de verlichting van onregelmatige menstruatie, vleesbomen, baarmoedertrauma, onvruchtbaarheid, cysten, emotionele, hormonale en spirituele onevenwichtigheden. Het is veilig, ontspannend en rustig. Het is zelfliefde op zijn best.

Dit kun je verwachten van Yoni Stomen

Yoni Stomen opent voor jou een ruimte van ontspanning, waarin je volledig tot jezelf kunt komen in een beschermde sfeer. Wat je ook beweegt in de buitenwereld, je kunt nu loslaten en je overgeven aan de weldadige effecten van de warme stoom, die je zachtjes raakt in je vrouwelijke centrum. Onder mijn gevoelige en  professionele begeleiding ga je in contact met je essentie. Hier en nu draait het allemaal om jou…

Yoni stoomproces

 • In het voorgesprek bespreken we je zorgen en je gezondheidsklachten zodat ik de samenstelling van de kruiden op je kan afstemmen.
 • Na het intakegesprek kleed je je om in de speciale Yoni stoomjurk. 
 • Als de kruiden gekookt zijn, neem je plaats op de Yoni stoomkruk.
 • Afhankelijk van je behoeften stoom je 30 of 15 minuten.
 • Tijdens het Yoni stomen relax je door middel van rustig muziek, onder het genot van mijn speciale Isa Yoni Thee.
 • Na het stomen voel je je zeer ontspannen, dus een aardingsmassage is de perfecte aanvulling op de ervaring.

Door de intieme sfeer van mijn praktijk ervaar je echte rust en kom je weer helemaal bij.

Yoni Stoom sessie is inclusief:

 • Kennismakingsgesprek
 • Indiase voetmassage of Chineze buikmassage
 • Yoni stoomkruiden en thee.
  Duur  1 uur € 70,-

Daarna optioneel (vanaf 1,5 uur)
Bekken-, buik- of borstmassage.

Je kunt de duur van een Yoni Stoom sessie inclusief massage kiezen:
1,5 uur € 90,-
2 uur € 110, –
Elk extra half uur: € 20, – 

BEKKENMASSAGE

Het bekken kan worden gezien als een wieg. Het heeft in wezen twee taken: dragen en doorlaten. Het verbindt ons met de aarde via onze benen en ondersteunt ons bovenlichaam met al zijn organen. Het bevat de voortplantings- en uitscheidingsorganen waar stabiliteit en flexibiliteit vereist zijn.

Het staat ook in verbinding met verschillende ademhalingsspieren en is mede verantwoordelijk voor een goede coördinatie en houding. Een bekkenmassage helpt je om deze wieg van je lichaam dieper en bewuster waar te nemen.

Een elastische, strakke bekkenbodem helpt ook om de vitaliteit van de geslachtsorganen te ondersteunen en zo meer levensvreugde te creëren. Je zult daarna zeker meer energie in je benen voelen stromen, en je zult je over het algemeen meer geaard voelen. Er kan meer ruimte, meer rust en diepe ontspanning ontstaan.

BUIKMASSAGE

In de Chinese geneeskunde worden bepaalde gevoelens en emoties toegewezen aan de afzonderlijke organen. Gevoelens en emoties waren onze eerste taal die we leerden in de baarmoeder van onze moeder. Via de verbinding via de navelstreng zouden deze ons kunnen binnendringen en op hun beurt in onze organen worden opgeslagen. Zo is het begrijpelijk dat ons gevoelsleven en eetgedrag en ook hoe we dingen en voedsel verteren gerelateerd zijn aan ervaringen uit onze vroege kinderjaren.

Een buikmassage is als woordeloze communicatie met onze emotionele wereld. Door zachte en liefdevolle aanraking kunnen geblokkeerde gevoelens/emoties in gang worden gezet. Het kennen van de natuurlijke stroomrichting van de lichaamssappen stimuleert ze om te bewegen en te transformeren. De delen die ons dienen, kunnen zich ophopen en de opgebruikte delen kunnen worden opgelost en omgeleid, zodat harmonie en vrede kan worden ervaren.

BORSTMASSAGE

Onze borsten bestaan ​​in wezen uit weefsel, klieren en lymfe. Een massage ontspant het omliggende spierweefsel en activeert de borstlymfstroom. Dit heeft een borstverstrakkend effect op het fysieke vlak.

Bovendien resulteert de zachte massage van het borstweefsel en in het bijzonder de tepelpunten in een verregaande keten van effecten in het lichaam. Enerzijds wordt er een signaal gestuurd dat de afgifte van de hormonen prolactine en oxytocine stimuleert. Beide hormonen bevorderen zachtheid, vertrouwen en helpen angsten op te lossen. Tegelijkertijd worden de eierstokken en de baarmoeder geactiveerd, afgezwakt en komen oestrogeen en progesteron vrij, wat ons levenslust geeft.

Een borstmassage stelt ons open voor plezier en vreugde op hartniveau en moedigt ons aan dit met de wereld te willen delen. Om het verstevigende effect te ondersteunen, gebruik ik een borstmassageolie die ik zelf heb bereid met een speciale melange van kruiden.

VRIJWARING

Yoni stomen is geen vervanging voor medische diagnostiek en therapie, maar kan ze zeker op een zinvolle manier ondersteunen. Als je twijfelt, neem dan contact op met je vertrouwde gynaecoloog.