Deep Muscular Technics

Deep Muscular Technics (DMT)

DMT-massage is een diepe tot zeer diepe vorm van massage die gebruikt wordt om ernstige spierspanning te verminderen. DMT-massage is een totaal andere massage dan een ontspanningsmassage. Bij DMT-massage worden de diepliggende spieren en peesplaten bereikt.

Wanneer kies je voor DMT?

DMT is heel effectief bij:

  • Langdurige klachten als nek-, schouder-, rug- en hoofdpijn
  • Stress en overbelasting
  • Repeterende bewegingen
  • Een verkeerde lichaamshouding
  • Letsel na een ongeluk of medische ingreep
  • Sportletsel of sport gerelateerde klachten

Wat is het verschil tussen een DMT-massage en ontspanningsmassage?

In tegenstelling tot bij een ontspanningsmassage, wordt er bij een DMT-massage nauwelijks olie of andere tussenstof gebruikt tijdens het masseren. Ook werk ik bij DMT-massages vooral met knokkels, vuisten, onderarmen en ellenbogen. Bijzonder aan DMT-massages is de afwisseling tussen harde en zachte handgrepen, waardoor een evenwichtig geheel ontstaat. Een DMT-massage kan direct na de behandeling pijnlijk zijn. Dat geldt zeker voor de eerste keer. Het herstel kan een paar dagen duren, waarbij je een gevoel van beursheid kan hebben.

Wat is het effect van de DMT-massage?

Er ontstaat een grotere bewegingsvrijheid doordat gespannen spieren opgerekt en tot ontspanning gebracht worden. Een DMT-massage levert meestal ook vermindering van pijn op. Deze vorm van masseren is een effectieve manier om chronisch vastzittende weefsels los te maken en blokkades op te heffen. DMT kan als een zeer intensieve sportmassage toegepast worden. Voor het beste resultaat is het aan te raden om in een kort tijdsbestek een aantal behandelingen te ondergaan. Door het intensief en actief masseren van onderliggende spierlagen zullen de klachten afnemen en uiteindelijk verdwijnen.