Deep Muscular Technics

Deep Muscular Technics

DMT-massage is een diepe tot zeer diepe vorm van massage die gebruikt wordt om ernstige spanning in spieren te verminderen. DMT-massage is een totaal andere massage dan een ontspanningsmassage. Bij Deep Muscular Technics massage worden de dieperliggende spieren en peesplaten bereikt.

Wanneer kies je voor Deep Muscular Technics?

DMT is heel effectief bij:

  • Langdurige klachten als nek/schouder, rugpijn en hoofdpijn
  • Stress en overbelasting
  • Repeterende bewegingen
  • Een verkeerde lichaamshouding
  • Letsel na een ongeluk of medische ingreep
  • Sportletsel of sport gerelateerde klachten

Wat is verschil tussen Deep Muscular Technics en ontspanningsmassage?

Er wordt geen, weinig olie of andere tussenstof gebruikt en ik werk vooral met knokkels, vuisten, onderarmen en ellebogen. Het bijzondere is de afwisseling tussen harde en zachte handgrepen, waardoor een evenwichtig geheel ontstaat. Een DMT-massage kan direct na de behandeling pijnlijk zijn. Dat geldt zeker voor de eerste keer. Het herstel kan een paar dagen duren, waarbij je een gevoel van beursheid kan hebben.

Wat is het effect van de Deep Muscular Technics massage?

Er ontstaat een grotere bewegingsvrijheid doordat gespannen spieren opgerekt en tot ontspanning gebracht worden. Een DMT-massage levert meestal ook vermindering van pijn op. Deze vorm van massage is een effectieve manier om chronisch vastzittende weefsels los te maken en blokkades op te heffen. Deep Muscular Technics kan als een zeer intensieve sportmassage toegepast worden.

Het beste is om in een kort tijdbestek even een paar behandelingen te ondergaan, door het intensief en actief masseren van onderliggende lagen zal de klacht afnemen en uiteindelijk verdwijnen.