Ayurvedische massage – Abhyanga

Ayurvedische Massage, is een volledige Indiase lichaamsmassage van top tot teen. Door het gebruik van veel warme olie tijdens de ayuverdische massage worden vitale energiepunten in je lichaam gestimuleerd. Hierdoor kan de geblokkeerde energie in je lichaam weer vrij stromen.

Ayurvedische Massage is een holistische en energetische massage, die een ontspannende, balancerende en ontgiftende werking heeft.

Bij de ayuverdische massage besteed ik aandacht aan blokkades in energiepunten (marma’s).

Wat doet een ayurvedische massage?

Het effect van een ayurvedische massage betreft zowel het reinigen, ontspannen, voeden en balanceren van het fysieke lichaam, de emotionele toestand als de geest. Het brengt lichaam en geest dichter bij elkaar en stimuleert het zelfregulerend/zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Het onderscheid tussen een westerse (en ook aantal oosterse massagevormen) en ayurvedische massage is het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie of basisolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. De oliemassage noemt men in ayurveda ook wel abhyanga. Een ander onderscheid is dat de abhyanga zich niet richt op spieren ontspannen, maar op het herstellen van energetisch evenwicht. Abhyanga is dus het inolien van het lichaam en geen massage in de klassieke zin.

De ayurvedische massage draagt onder andere bij aan:

De ayurveda massage is rustgevend en zorgt voor opheffen van blokkades, loskomen van emoties, verbetering van de gemoedstoestand, meer zelfinzicht, verdieping van je innerlijke wereld. Ayurveda massage ofwel het inolien van het lichaamheeft een directe invloed op de 7 dhatus (weefsels), die geolied worden: spieren, pezen, gewrichten, banden, huid (tvak), bloed en bot maar ook op de organen zoals blaas en darmen.

  • het activeren van het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • het bestrijden van stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • de bewustwording van het lichaam
  • verlichting van de spierspanning
  • herstel van vitaliteit van lichaam en geest
    De waardering van isahomespa.nl/yoni-webshop/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 5 reviews.